top of page
bekind logo klein.PNG

Babyshower / Kraamfeest

Het geven van een babyshower is een overgewaaide traditie uit Amerika, waarschijnlijk ooit ontstaan om aanstaande ouders in moeilijke tijden te ondersteunen met praktische spullen en ze voor te bereiden op het ouderschap.

 

Een babyshower wordt meestal georganiseerd tussen week 32 en week 36 van de zwangerschap. In die periode is de aanstaande mamma nog fit genoeg om ook echt te kunnen genieten van het feest. Ze is nog lekker mobiel en kan meedoen aan alle activiteiten die worden georganiseerd. 

Er is eigenlijk geen vaste regel voor wie de babyshower organiseert. Meestal wordt deze taak opgenomen door een goede vriendin van de zwangere, of haar moeder. Het gaat erom dat het iemand is die dichtbij de aanstaande moeder staat. Deze persoon weet wat de zwangere leuk zou vinden op haar babyshower, maar ook wat vooral niet.

Een babyshower wordt meestal bij iemand thuis georganiseerd. Je ziet tegenwoordig ook steeds vaker dat er bijvoorbeeld een zaaltje wordt afgehuurd. Voordeel daarvan is dat je thuis minder rommel hebt. Nadeel is uiteraard dat er een hoger kostenplaatje aan vast zit. Het ligt er dus een beetje aan wat je precies wilt doen, en wat het budget is voor de babyshower.

En dan is je kleintje geboren. Kraamvisite, vreugdetranen, beschuit met muisjes. Het liefst trek je je de hele dag terug om te knuffelen. Maar je wilt jouw baby ook aan de hele wereld showen.  

 

Tegenwoordig zijn er steeds meer mensen die ervoor kiezen om een "babyborrel" te organiseren, zodat ze iedereen

(na de geboorte van de kleine) in één keer over de vloer hebben en niet wekenlang visite op de bank hebben in de avonduren (of overdag). Een kraamfeest organiseren klinkt leuk, maar waar te beginnen. Je wereld staat al volledig op z'n kop na de bevalling en het is wennen aan de nieuwe situatie.

Sjerp

Meer weten?

Bij het  het plannen van een onvergetelijke baby shower of kraamfeest kan het zijn dat je niet zeker bent waar te beginnen.

 

Wij begrijpen dat dit een lastige taak kan zijn en kunnen je bij elke stap begeleiden om ervoor te zorgen dat je evenement zonder problemen verloopt!

Zo kunnen we samenwerken om een onvergetelijke gebeurtenis en stressvrije baby shower of kraamfeest te creëren waarbij iedereen ontspannen kan genieten!

bottom of page