top of page
IMG_2926_edited.jpg
kimcup.png

Transformational Cupping

Wat is Transformational Cupping nou eigenlijk precies: 

Bij Transformational Cupping (TC) gaan we met een vloeiende beweging (met de cups die vacuüm gezogen worden op de huid) over het klachten gebied heen. Dit stimuleert de doorbloeding wat afvalstoffen afvoert. Alles wordt in beweging gebracht; de tool is de cup omdat we hiermee de huid vacuüm trekken en verklevingen die daaronder zitten (zowel de oppervlakkige als zeker ook de diepe) lostrekken en het lichaam weer kan doorstromen. Er ontstaat weer ruimte en zuurstofrijk bloed. Knopen schieten los, afvalstoffen en verklevingen met vet schieten los en alles wordt weer doorbloed en gevoed en alle onnodige ballast kan nu afgevoerd worden. 

 

Let op: dit is geen reguliere cupping! We gaan letterlijk en figuurlijk lagen van je los trekken. Zowel mentaal als fysiek. Met TC combineren we cuppen met manuele therapie, healing en detoxing.

Wij adviseren voor een eerste keer een half uur en kijken dan hoe het gaat. Reageert je lichaam er goed op? Dan kun je soms wel 2 keer in de week (om erge blokkades op te lossen) langskomen. Om je ergste klachten op te lossen is het gemiddeld raadzaam om 4 of 5 keer langs te komen. Ook zullen we bij de eerste keer een plan opstellen en een inschatting maken hoe vaak raadzaam is om te komen voor het beste resultaat. Daarna is het belangrijk om cupping  bij te houden. Stop je er (in het begin stadium) een tijd mee, dan zal je merken dat de klachten terug kunnen komen.

 

Goed om te weten:

Na een cupping massage is het gebruikelijk om blauwe of rode plekken te zien die soms een paar dagen of aantal weken zichtbaar kunnen zijn. Schrik hier dus niet van! De oorzaak van deze plekken is de hoge druk die de cups op de bloedvaten uitoefenen. De massage wordt vaak als aangenaam genoemd. Het kan (soms erg) gevoelig zijn. Bij pijn moeten we zijn! 

De zuigkracht van de cups geeft de bloedcirculatie een boost en reikt tot in het dieper gelegen weefsel om de spanning te verlichten. Het pakt niet alleen klachten aan, maar het zal je lichaam ook nog eens extra volledig laten ontspannen.

 

Waarvoor wordt cupping gebruikt?

Het is geschikt voor verschillende soorten klachten. Denk, onder andere, hier aan;

 • Stress

 • Vastzittende spieren

 • Schouder-, rug- en nekklachten

 • Doorbloedingsstoornis

 • Migraine

 • Cellulitis

 • Vochtophopingen

 • Ademhalingsproblemen

 • Heupklachten

 • Tintelingen in armen/ benen

 • Slapende handen/voeten

 • Kramp in kuiten

 • Spanning in kaak/knarstanden

Wij cuppen niet tijdens een zwangerschap. Tenzij dit is overlegd met de verloskundige. 

Niet alleen spierblokkades kunnen opgelost worden door het cuppen. Ook verstoorde meridianen kunnen wij weer in balans brengen. Meridianen zijn energiebanen van de organen. Ben je vaak verkouden? Last van je buik door een onverklaarbare reden? Slaap je slecht of moet je vaak plassen? Voel je je rusteloos? Heb je angstgevoelens? Het gevoel dat je er alleen voor staat of ben je besluiteloos? (Zijn nog veel meer signalen wat kan duiden op verstoring).  Dit alles kan voortkomen uit een (of meer) verstoorde meridiaan. Aan ons om hier samen uit te komen en het aan te pakken! 

 

Het resultaat is vaak wel na 1 behandeling al (licht) te merken, maar wil je goed resultaat boeken en blijven houden? Kom dan na de eerste afspraak nog +- 4 keer terug op korte termijn. Daarna is het de kunst om het vol te blijven houden en om de zoveel weken te blijven komen. 
 

Twijfel je of je met jouw klachten langs kan komen? Neem dan contact met ons op en dan beantwoorden wij al jouw vragen! 

Voor het cuppen kun je buiten openingstijden bij ons langs.

bmm4.jpg
bbm.jpg
IMG_2898.jpg
bottom of page