bekind logo klein_bewerkt.png

Cupping massage

Cupping is een massagetechniek waarbij gebruik wordt gemaakt van cups die vacuüm zuigen op je huid. De werking is zeer krachtig omdat de huid omhoog gaat staan. Dit zorgt er meteen voor dat het de doorbloeding stimuleert. Het zorgt er voor dat verklevingen en (diepe) spierknopen naar boven worden gezogen waardoor blokkades opgeheven worden. Tegelijkertijd worden de afvalstoffen, die tijdens het masseren loskomen, afgevoerd. Omdat de kracht van cupping, in combinatie met masseren, dus krachtiger is, heeft het een diepere werkingen en los je meer (lichamelijke) klachten op. Niet alleen lost het blokkades op, ook geeft het veel energie na de massage waar je ook vrijwel direct profijt van hebt!  

 

Het meest belangrijke bij een cupping massage is om het langzaam op te bouwen om te zien hoe het lichaam erop reageert. De eerste keer zullen we dan ook nooit voluit cuppen. Reageert je lichaam er goed op? Dan kun je soms wel 2 keer in de week (om hele erge blokkades op te lossen) langskomen. Om je ergste klachten op te lossen is het gemiddeld raadzaam om 4 of 5 keer langs te komen. Daarna is het belangrijk om de cupping massage bij te houden. Stop je er een tijd mee, dan zal je merken dat de klachten terug kunnen komen.

 

Goed om te weten:

Na een cupping massage is het gebruikelijk om blauwe of rode plekken te zien die soms een paar dagen of aantal weken zichtbaar kunnen zijn. Schrik hier dus niet van! De oorzaak van deze plekken is de hoge druk die de cups op de bloedvaten uitoefenen. De massage wordt vaak als aangenaam genoemd. Het kan gevoelig zijn, maar moet nooit pijn doen. De zuigkracht van de cups geeft de bloedcirculatie een boost en reikt tot in het dieper gelegen weefsel om de spanning te verlichten. Het pakt niet alleen klachten aan, maar het zal je lichaam ook nog eens extra volledig laten ontspannen.

 

Waarvoor wordt cupping gebruikt?

Het is geschikt voor verschillende soorten klachten. Denk, onder andere, hier aan;

  • Stress

  • Vastzittende spieren

  • Schouder-, rug- en nekklachten

  • Doorbloedingsstoornis

  • Migraine

  • Cellulitis

  • Vochtophopingen

  • Ademhalingsproblemen

 

Wij bieden twee soorten cupping massage aan. Eentje waarbij het hele lichaam gemasseerd wordt in combinatie met de cups. Hierbij pakken we het gehele lichaam aan en doen zo een algemene massage. 
 

Wil je alleen een specifiek gedeelte van je lichaam, zoals de benen & billen (denk aan de cellulitis), of heb je rug/ nek klachten, kies dan voor de behandeling van 30 minuten. Hierbij zal dus de focus liggen op jouw gekozen gedeelte. 
 

Twijfel je of je met jouw klachten langs kan komen? Neem dan contact met ons op en dan beantwoorden wij al jouw vragen! 

Back massage with vacuum cups - a professional masseur treats a patient.jpg