top of page
bekind logo klein.PNG

Kindermassage

In het dagelijks leven wordt er veel van kinderen verwacht. De eigen ontwikkeling gaat op hoge snelheid en dit leidt som tot onrust, spanningen, slapeloosheid, bedplassen en gedragsproblemen.

 

Het kan zijn dat er specifieke klachten zijn, zoals spierpijnen of bij blessures (soms sportgerelateerd), maar er komen ook kinderen in de praktijk die niet lekker in hun vel zitten omdat ze bijvoorbeeld gepest worden. Ook ADHD, ADD, HSP, of onverklaarbare rusteloosheid kunnen redenen zijn waarom een ouder met zijn of haar kind naar onze praktijk komt. Bij de massage is het heel belangrijk om het kind een goed afgestemde massage te geven, waarbij het gaat om een zachte en ontspannen aanraking. De massage zorgt ervoor dat de kinderen zich veilig en geaccepteerd voelen.

Uiteraard komen er ook kinderen die het gewoon heel fijn vinden om een ontspannen massage te krijgen. Ook voor kinderen kan een ontspannende massage erg prettig zijn, net als voor volwassenen. Er kan een eenvoudige massage gegeven worden. Dit gebeurd met een matige druk op het hoofd, schouders, armen, romp, benen en rug. 

 

Kinderen voelen zich al gauw blootgesteld, ze mogen hun kleding aan houden tijdens deze massage. Één van de ouders is gedurende de behandeling in de praktijkruimte aanwezig zodat het kind zich snel op zijn of haar gemak voelt maar ook om eventueel aanvullende informatie te geven.

Studies wijzen uit dat wanneer kinderen regelmatig gemasseerd worden intensiever spelen, rustiger slapen, productiever en minder agressief zijn. Zij hebben minder problemen met aanraken, vertonen meer sociaal gedrag en communiceren meer. Ook zijn ze beter in samenwerken, slapen zij beter, minder zenuwachtig, hebben ze meer aandacht, zijn minder hyperactief en kunnen zich beter concentreren. 

Kortom, het kind gaat zich beter in zijn/haar vel voelen.

Een gezichtsbehandeling krijgen

Kindermassage

4 tot 12 jaar

  • Je afspraak duurt ongeveer 50 tot 60 minuten, waarvan de massage ongeveer 30 tot 40 minuten duurt. De lichaamsdelen die gemasseerd worden, wordt altijd in overleg gedaan. Het is heel afhankelijk van de situatie, de klachten die het kindje heeft of hoe er op de massage gereageerd wordt. 

  • Het is belangrijk dat er wederzijds vertrouwen is tussen mij, het kind en de ouders. Voorafgaan zal eerst een kennismakingsgesprek zijn waarbij er wat vragen gesteld worden

  • Natuurlijk blijven papa of mama bij je

  • Je wordt 10 min. voor de sessie begint bij ons verwacht.​

  • Neem een knuffeltje of speeltje mee wat vertrouwd is

bottom of page