IMG_2926_edited.jpg
BARBARA.INSTAGRAM.jpg

lymfe drainage (shaping)
 

(Manuele) lymfedrainage is een zachte massagetechniek die op een milde, ritmische manier wordt uitgevoerd op de huid en onderhuidse bindweefsel. Door deze aanrakingen worden de lymfeknopen "geopend" en worden de lymfevaten geactiveerd om vocht en afvalstoffen versneld af te voeren. Vanuit weefsels komen de lymfebanen samen in de lymfeklieren en bloedvaten. Met een lymfedrainage behandeling ruim je dus je lymfe- en bloedvaten stelsel op van afvalstoffen. De lymfeklieren zijn belangrijk voor de afweerfunctie en het reinigen van het lichaam 

De massage heeft een vaste volgorde. De lymfeknopen in de hals worden als eerste geactiveerd. Dit maakt de weg vrij voor lymfe uit andere delen van het lichaam. Daarna de oksel- en liesklieren. Zo wordt er ruimte gemaakt om lymfe uit probleemgebieden (met veel afvalstoffen) te ontvangen en verwerken. Er wordt, vanuit het oedeemgebied, richting gezond lymfegebied gemasseerd waardoor er een alternatieve afvoerroute wordt gecreëerd voor het lymfevocht om dit af te drijven.  

Voordelen lymfedrainage:

  • Vermindert omvang

  • Stimuleert vernieuwing van de huid (wondgenezing/littekenvorming)

  • Verstevigt de huidspanning door verbetering celstofwisseling

  • Reinigt van binnenuit

  • Stuwingsklachten die samenhangen met zwangerschap (ook postnataal) 

  • Versterkt immuunsysteem (vergroot de activiteit van witte bloedcellen die je lichaam beschermt tegen infecties/bacteriën/schimmels

  • Verlicht "zware" benen en geeft ontspannen/ energiek gevoel

  • Anti-stress / burn-out klachten (geeft geestelijke en lichamelijke ontspanning)

  • Helpt bij slaap problemen

  • Darmen en blaas worden geactiveerd om afvalstoffen af te voeren.

Wij combineren de lymfedrainage massage met body sculpting. Dit betekent dat wij het lichaam extra goed kunnen modelleren, waardoor de oorspronkelijke contouren van het lichaam weer zichtbaar worden. Door deze combinatie van masseren in deze behandeling worden de afvalstoffen tot 3 dagen nà de behandeling nog afgevoerd. Na een behandeling is (normaliter) gelijk resultaat te zien. Dit hangt van verschillende factoren af. 

Om blijvend resultaat te hebben, adviseren wij een 6 weken plan in combinatie met goede voeding (eigen input) en bewegen. Zo verbrand je het overige lichaamsvet wat wij tijdens een behandeling aanpakken.

Heb je vragen of ben je benieuwd of het iets voor jou is? Neem dan contact met ons op en dan zoeken we voor jou de juiste behandeling. 

 

IMG_4021.JPG
IMG_4119.JPG
IMG_4777.JPG