We beginnen met zuurkool

02.01.2018

Vandaag is het "recept van de dag" in De Telegraaf zuurkool, om het jaar mee te beginnen. Laat ik dat nou ook gedaan hebben. Alleen dan niet met rookworst een aardappelen maar met gele rijst, gehakt en "smoor" van spek en ketjap. Perfect om 's morgens al te maken en het 's avonds alleen nog maar een half uurtje in de oven te hoeven zetten.

Voor de smoor eerst gesnipperde uien fruiten met knoflook en 2 cm geschilde en geraspte verse gember. Dan het (zuurkool)spek een paar minuten mee laten bakken. 1 eetlepel Sambal (meer of minder naar smaak) 1 eetlepel bruine basterd suiker en 5 eetlepels ketjap toevoegen en dan lekker een uurtje laten sudderen. De rijst koken met 2 theelepels Koenjit (Kurkuma). Zuurkool uitknijpen en mengen met 1 eetlepel kerriepoeder. Dan je gehakt rul braden knoflook, sambal, ketjap, peper en zout.

Je maakt je mooiste ovenschaal op met eerst een laag gehakt, dan een laag rijst, daaroverheen de zuurkool. Hier een laagje smoor overheen en garneren met stukjes ananas. Afdekken met aluminiumfolie en een half uur voor je het wilt eten in een voorverwarmde oven op 180˚C.

 

 

 

 

Share on Facebook
Share on Twitter
Please reload

Barbara Struik

Hemmerbuurt 207

1607 CH  HEM

info@bekind-bb.nl

Openingstijden:

Maandag:

Dinsdag:

Woensdag:

Donderdag:

Vrijdag:

Zaterdag:

Zondag:

Gesloten

09.00 - 17.00

09.00 - 17.00

09.00 - 17.00

09.00 - 17.00

09.00 - 16.00

1e en 3e van de maand geopend

Wil je buiten de openingstijden een afspraak maken of heb je speciale wensen neem dan even contact op via e-mail.

Kom je een cadeaubon ophalen? Bel dan even van tevoren, dan zorgen we dat het voor je klaar ligt.

  • Facebook
  • Instagram
Logo RGDB - Babymassage Nederland.png